Rosenbauer RT  electric fire truck presentation in Estonia

Eurosec un Rosenbauer prezentēja jaunās paaudzes glābšanas un ugunsdzēsības  automobili Väike-Maarjas glābšanas mācību centrā, Igaunijā. Kravas automašīna jau ir saņēmusi vairāku iestāžu, tostarp Glābšanas pārvaldes, Aizsardzības spēku, Policijas un robežsardzes pārvaldes un Tallinas lidostas, uzmanību.

Jaunais glābšanas auto ir aprīkots ar 100KW akumulatoru, kas vairumā situāciju nodrošina pilnu elektrisko braukšanu. Kad akumulatora uzlādes līmenis nokrītas zem 20%, iedarbojas automašīnā iebūvētais ģenerators, kas ražo enerģiju akumulatora uzlādēšanai (auto joprojām darbojas elektriski). Ar šādu kombināciju automašīnas nobraukums pārsniedz 500 kilometrus.

Papildus elektriskajai piedziņai jaunajam glābšanas transportlīdzeklim ir daudz citu funkciju, kas padara to īpaši vērtīgu. Automašīnai ir 4 riteņu stūre, kas ļauj kravas auto pagrieziena rādiusu pārvērst par vieglo automašīnu - tikai 12,5 metri. Automašīna var pārvietoties arī uz sāniem, pateicoties tam, ka riteņi griežas pretējā virzienā, tāpēc kravas automašīna pārvietojas kā "krabis".

Pneimatiskā piekare un regulējams klīrenss ļauj mainīt kravas automašīnas augstumu diapazonā no 170-470mm. Kabīne ir plaša un drošāka, ļaujot apkalpei labāk sazināties. Turklāt automašīna ir aprīkota ar intuitīvu ierīču vadības sistēmu, kas ļauj iestatīt vairākas funkcijas pēc vajadzības. Izmantojot skārienekrānu, atkarībā no situācijas var aktivizēt vairākas dažādas funkcijas - gaismas, trauksmes signāli, sūkņi utt.

Kravas automašīna darbojas ar elektrību, kas padara darba vidi klusāku un mazāk trokšņainu. Tas ir īpaši svarīgi ārkārtas situācijās, kad komunikācija ir svarīga. Kopumā šis jaunais glābšanas auto ir lielisks nākotnes tehnoloģiju piemērs, kas ir izstrādāts, lai atbilstu šodienas un rītdienas vajadzībām un noteikti ir paredzēts Igaunijas glābējiem.

Rosenbauer Group ir viens no trim lielākajiem ugunsdzēsēju mašīnu un ugunsdzēsības aprīkojuma ražotājiem pasaulē, kas atrodas Leondingā, Austrijā. Rosenbauer apgādā ugunsdzēsības nozari vairāk nekā 100 valstīs ar plašu pielāgotu ugunsdzēsības un glābšanas aprīkojuma un pakalpojumu klāstu.

Eurosec ir Rosenbauer izplatītājs Igaunijā. Mums ir 14 gadu pieredze militārā, policijas un glābšanas aprīkojuma pārdošanā.

Ja vēlaties uzzināt vairāk, lūdzu sazinieties ar mums.

Tālrunis: +371 2200407
E-pasts: edgars@eurosec.lv

PäästeametPolitse- ja piirivalveametRosenbauer